Afscheid van Nicky: droefenis rond de vlag van Ajax

© Jeroen Kuit

© Franco Gori

thumbnail:
thumbnail:

’We are the champions’ klinkt uit de luidsprekers die staan opgesteld op het voetbalveld van SWH. Rond de middencirkel staan zo’n zevenhonderd mensen verzameld om de baar op de middenstip. Heibloem bloem neemt op zaterdagochtend massaal afscheid van de 11-jarige Nicky Verstappen die dinsdagavond dood is gevonden op de Brunssummerheide.

Redactie

De twee toegangswegen naar Heibloem zijn afgezet. Politie en brandweermensen wijzen mensen de weg naar het voetbal. Het trainingsveld van de plaatselijk voetbalclub doet dienst als parkeerplaats

UitvaartHet voetbalveld naast de kantine stroomt vol met honderden mensen. De uitvaartdienst is op verzoek van de nabestaanden op het voetbalveld Nicky kwam daar altijd tijd graag. Hij speelde er zijn eigen rol als Jari Litmanen. Ajax was zijn club.

Over de baar hangt de vlag van de kampioen. Tijdens een aangrijpende afscheidsplechtigheid is Nicky nog één keer op het veld met zijn teamgenoten om hem heen. Na de plechtigheid op het veld trekt een lange stoet naar de begraafplaats van Heibloem tegenover over het sportcomplex.

AfscheidDe politie heeft voor dit weekeinde de verhoren opgeschort. Begeleiders en kampgenootjes van Nicky hebben zo de gelegenheid gekregen om in alle rust afscheid van Nicky Verstappen te nemen. De oorzaak van zijn dood is nog altijd niet bekend, maar de politie houdt sterk rekening met een misdrijf.

De politie gaat er ook van uit dat Nicky vorige week maandag niet zelf is weggelopen uit het jeugdkamp op de Brunssummerheide, maar er zijn nog altijd geen aanwijzingen hoe hij dan wel is verdwenen en om het leven gekomen. De resultaten van de sectie vrijdag in Rijswijk verricht zijn nog niet bekendgemaakt omdat er nog vervolgonderzoeken moeten worden gedaan.