Kaartverkoop Pinkpop valt tegen: 'gitaarrockers blijven weg'

Print
Kaartverkoop Pinkpop valt tegen: 'gitaarrockers blijven weg'

Afbeelding: ANP

De kaartverkoop voor de zondag en maandag van Pinkpop blijft door een gebrek aan sterke headliners vooralsnog achter bij de zo goed als uitverkochte zaterdag. Dat bevestigt festivalbaas Jan Smeets.

In totaal zijn voor alle dagen samen nu 86.000 van de beschikbare 130.000 kaarten verkocht.

Voor zondag 4 juni (afgesloten door Green Day) en maandag 5 juni (Kings of Leon) zijn respectievelijk 12.000 en 13.000 dagkaarten van de hand gegaan, terwijl elke dag ruim 30.000 beschikbaar zijn. 

Lees ook: Pinkpop verwacht dat ouders massaal 'Beliebers' komen brengen

Pinkpop-baas Jan Smeets stelt dat er van de 40.000 beschikbare weekendkaarten 31.000 zijn verkocht. "Die 9000 mensen minder zullen gitaarrockers zijn. Dat is honderd procent zeker de missing link in het programma van dit jaar. We hebben drie jaar op rij met The Rolling Stones, Robbie Williams en vorig jaar Paul McCartney een eclatant succes geboekt qua kaartverkoop. Dit jaar zal het rendement helaas minder zijn."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen