Politie slaat man in de boeien na ontucht met pony

Print
Politie slaat man in de boeien na ontucht met pony

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Moethagen-Hertenpael - Een 49-jarige man is donderdagmiddag in het buitengebied van Roermond aangehouden nadat hij ontuchtige handelingen had verricht met een pony.

Wat de man aan het doen was met de pony is onbekend, maar hij werd tijdens de actie betrapt door de eigenaar van het dier. Die schakelde vervolgens de politie in, waarna de man werd aangehouden.

Privacy
Een woordvoerster van de politie wil niet zeggen waar het voorval zich voordeed. "Het heeft zich afgespeeld in een weiland in het buitengebied van Roermond, maar in het kader van de privacy doen wij daar geen verdere mededelingen over." De man werd meegenomen voor verhoor en zit nog vast op het politiebureau.

Verontwaardigd
Nadat de politie zelf melding had gemaakt van het incident op Facebook, stroomden de verontwaardigde reacties binnen. Veel mensen vragen zich daarbij af wat er in het hoofd van iemand om moet gaan om ontucht te plegen met een pony.

Strafbaar
Het verrichten van seksuele handelingen met dieren is in Nederland sinds 2010 strafbaar. Voor die tijd was het alleen maar strafbaar als dierenmishandeling bewezen kon worden. Toen in 2004 een ponyverkrachter werd vrijgesproken, kwam het probleem op de politieke agenda te staan. Op seks met dieren staat een maximale celstraf van anderhalf jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →