Maastrichts poppodium Muziekgieterij loopt weer vertraging op

Print
Maastrichts poppodium Muziekgieterij loopt weer vertraging op

Afbeelding: De Limburger

Maastricht - Volgende maand moest de (ver)bouw van poppodium Muziekgieterij in Maastricht beginnen. Het wordt op zijn vroegst na de zomer, want de aanbesteding leverde geen geldige bieding op.

In juni zou de verbouwing en uitbreiding starten, maar dat gaat niet lukken. De reden is opmerkelijk: de Europese aanbestedingsprocedure ‘heeft helaas geen geldige bieding opgeleverd, wat betekent dat geen gunning kan plaatsvinden’, schrijft cultuurwethouder Mieke Damsma in een briefje van zes regels aan de gemeenteraad.

Vakantieperiode
De bouwstart is nu over de vakantieperiode van de bouwbranche heen getild. Het betekent ‘drie tot vier maanden’ vertraging. In die periode wordt getracht ‘om binnen de gestelde randvoorwaarden te komen tot een geldige, gunbare bieding’, meldt Damsma.

Bekendere artiesten
De opening van de nieuwe Muziekgieterij was voorzien in oktober 2018, maar zal verschuiven naar begin 2019. De muziektempel beschikt dan over een zaal voor 350 mensen en een (nieuwe) voor 1100, die het management van het ­podium in staat moet stellen om bekendere popartiesten en - groepen naar Maastricht te halen vanwege de ruimere financiële mogelijkheden.

Irritatie
Dat zal voorlopig dus nog niet kunnen en dat leidt her en der tot irritatie. In december vroeg de fractie van de PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad zich al bezorgd af waarom de bouw van de Muziekgieterij nog niet was gestart. Het besluit van eind 2014 zou Maastricht eind 2016, begin 2017 aan een nieuw poppodium helpen. De oplevering verschoof vervolgens een jaar en loopt nu weer vertraging op. De PvdA wil opnieuw opheldering over de gang van zaken. Een woordvoerster van het stadsbestuur verduidelijkt dat ‘een aantal inschrijvingen’ voor de Muziekgieterij is binnengekomen. Echter: ‘Ze voldeden niet aan de eisen en criteria ten aanzien van kwaliteit en prijs’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →