Wijkbewoners eisen camera's na nieuwe autobranden

Print
Wijkbewoners eisen camera's na nieuwe autobranden

Foto ter illustratie Afbeelding: John Peters

In de Kerkraadse wijk Chèvremont is onrust ontstaan na nieuwe brandstichtingen van meerdere auto's. De komende tijd parkeren de bewoners uit voorzorg elders. Ze willen camerabewaking.

In de nacht van dinsdag op woensdag was het na bijna vijf maanden rust weer raak in de Chevremontse straat, waar vele hoeken, portiekjes, struiken en steegjes de kansen om weg te komen met een misdaad aanzienlijk vergroten.

?Nachtelijke onrust
Vlak voor de kerst brandden vijf auto’s volledig uit. Net toen de bewoners begonnen te geloven dat de nachtelijke onrust voorgoed voorbij was, werden weer twee auto’s in brand gestoken, even na 03.00 uur en om 04.15 uur. 

Op het terras van één van de woningen bespreken drie buurvrouwen de gebeurtenissen. Op het met wasknijpers op de plek gehouden tafelzeil staan twee koppen koffie. Er ligt een brief van de politie. Of ze iets gezien hebben. En zo ja, of ze dat willen melden. Maar ze hebben niks gezien. "Wel gehoord”, zegt de vrouw die naar eigen zeggen het langst van allemaal in de straat woont. "Een scooter, die rijdt hier nooit. Mijn vriend dacht dat het de mijne was, maar die stond nog op z’n plek.” 

Ongure types
Het vermoeden - maar ook niet meer dan dat - bestaat dat de brandstichter uit de eigen buurt komt. "We kennen de mensen hier niet meer. Vroeger zat iedereen bij elkaar, maar tegenwoordig is er zoveel verloop onder de bewoners. En er wordt veel gedeald. Er lopen veel ongure types rond en we zien een hoop vreemde auto’s. Bij elk geluid staan we op. Voorlopig zullen de parkeervakken in de straat akelig leeg blijven”, voorspellen de dames. 

Ze gaan de woningstichting bellen. Voor camerabewaking. "Er moet iets gebeuren. Ooit gaat het helemaal mis en lig ik met puus en al op de stoep. En dat moeten we niet hebben.” 
 

 

 

 

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →