Humberto Tan reageert voor eerst op Dionne Stax-affaire

Print
Humberto Tan reageert voor eerst op Dionne Stax-affaire

Afbeelding: ANP

Humberto Tan heeft deze week dan eindelijk voor het eerst gereageerd op alle ophef over zijn vermeende relatie met Dionne Stax. "Ik vraag me echt af wat voor zin het heeft om mijn zoontje van 9 te achtervolgen."

Eind maart kwam het nieuws naar buiten dat Humberto Tan weg zou zijn bij zijn partner Ineke Geenen uit Neer en hun drie kinderen. Reden zou een affaire met NOS-presentatrice Dionne Stax zijn. 

Laat me met rust
Lange tijd zweeg Tan over alle commotie die daarna ontstond, maar woensdagavond was hij te gast bij de school van journalistiek in Zwolle. Daar kreeg hij tijdens een Facebook-talkshow vragen over de affaire. 

Vooral over de enorme media-aandacht die kwam nadat het nieuws uitlekte. Op de vraag of Humberto niet vaker dacht 'ik maak gewoon gewoon een programma, laat me met rust', antwoordde de presentator van RTL Late Night: "Ik denk het niet alleen, ik doe het ook. Ik zeg er ook helemaal niks over."

Niet goed bij je hoofd
Uiteindelijk ging de presentator toch in op alles wat hij de laatste maanden meemaakt. "Stel je voor. Een docent van jullie, er speelt iets rond haar. Ik ga even mee in de theorie hé. Wat doe ze vervolgens; ze haalt jullie allemaal bij elkaar. Ze zegt ook tegen jullie: 'je moet je vader en je moeder meenemen. En ook even een paar vrienden, want ik wil jullie wat vertellen over thuis'. Dan zouden jullie denken, je bent niet goed bij je hoofd. Hoezo wil je dat?"

Volgens Tan verwachten we dat echter wel van bekende Nederlanders en mensen die op tv zijn. "Dat als er thuis iets aan de hand is, dat je daar over vertelt. Dat heb ik nog nooit gedaan en ga ik ook nooit doen."

Zoontje van 9 achtervolgen
Wel wil de presentator ingaan op alle media die het nieuws wel brengen. "Ik vraag me echt af wat voor zin het heeft om mijn zoontje van 9 te achtervolgen. En dat zijn wel dingen waarvan ik denk; holy cow hé. Je kan dan wel als krant politici de maat nemen, maar als je dat soort dingen gaat doen. Wekenlang. Dan moet je je wel echt afvragen; hoe ga jij van huis 's ochtends." 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →