Veel steun voor ‘wietdroneboeren’

Print
 Veel steun voor ‘wietdroneboeren’

Afbeelding: Istock

Bij de boerenbond LLTB stromen dezer dagen tientallen aanbiedingen binnen voor hulp om hennepplanten op te sporen.

Ook personen buiten de agrarische sector willen graag met eigen drones of andere apparatuur de Limburgse boeren een handje helpen, die bang zijn voor illegale hennepteelt in hun maisvelden.

Fantastisch
"Er komen ook reacties van ver buiten de provincie", zegt woordvoerder Roel Boots van de bond. "Dat is fantastisch. Al blijft het belangrijk dat alles centraal bij ons wordt gecoördineerd, om het overzicht te houden."

Waarom boeren?
Ook politiek krijgen de Limburgse boeren de wind in de rug. Het CDA in de Tweede Kamer heeft, met steun van PVV en SGP, een spoeddebat aangevraagd over de kwestie. In dat debat willen de christendemocraten van minister Blok (VVD, Justitie) en staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA, Economische Zaken) weten waarom de boeren opsporingen doen die eigenlijk door de politie gedaan zouden moeten worden.

Dat debat is voor de LLTB overigens geen reden af te wachten. "De voorbereidingen van onze controle met drones gaan gewoon door”, zegt Boots. "Mocht de politie weer meedoen, dan kunnen we elkaar alleen maar aanvullen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →