Parkeerwachten

Print
Parkeerwachten

Afbeelding: Archief Limburgs Dagblad

Het aantal parkeerplaatsen in de binnenstad is gestegen tot 1500. En dat vraagt ook om meer parkeerwachters. En daarbij heeft de gemeente gekozen voor vrouwelijke controleurs omdat die bij de heren die op de bon worden geslingerd naar verwachting minder agressie opwekken.

In welk plaats werden deze parkeerwachten aangesteld, en wie weet hun namen, en die van hun collega's op de achtergrond, op deze foto uit november 1988?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Parkeerwachters in Sittard. Niet erg geliefd.
Jan Adriaanse

Deze foto is voor het bureau aan de Kennedysingel gemaakt in Sittard.
Tiny Jacobs

Beste Peter,
Plaats van foto is het oude Politieburau aan de Pres. Kennedysingel 16 in Sittard.
De namen van de dames weet ik helaas niet meer (was destijds niet mijn leeftijdscategorie) wel dat de dame in het midden verantwoordelijk was voor de vastlegging en afhandeling van bekeuringen in het geautomatiseerde BAS-systeem. 
De collega's op de achtergrondvan links naar rechts:
Adjudant Sjef Schleipen
Ludo van Esch
Parkeerwachter Gerard Janssen
Jo Beckers - Hoofd financien
Parkeerwachter Hub Werdens
Commissaris van Politie Eugène Nicoll
Iinspecteur Jo Schroeder
Adjudant Marcel Rademakers
Met vriendelijke groet,
Hans Op den Kamp

De parkeerwachters zijn van links naar rechts: Tinie van Kessel, Grada Felling, Maria Stijnen (administratief medewerkster), Ria van de Borgh (de beste), en Joke Smorenburg. Ria was de gangmaker. Zij maakte de dienstroosters en de indelingen, en zette alles op papier. Dan kom ik H. Werdens, vanaf 1973 BOA. Ik was eerst parkeercontroleur in Sittard samen met P. Dols die jammer genoeg is overleden.
Huub Werdens

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →