Trainer Nibali: Enige hoop is een extreem slechte dag van Dumoulin

Print
Trainer Nibali: Enige hoop is een extreem slechte dag van Dumoulin

Afbeelding: EPA/Alessandro Di Meo

Tom Dumoulin heeft bij de concurrentie indruk gemaakt met zijn weergaloze tijdrit tussen Foligno en Montefalco. Hij staat in het Giro-klassement meer dan twee minuten voor op de concurrentie.

Maar volgens Paolo Slongo, de sportief directeur en trainer van het Bahrain-Merida van Vincenzo Nibali, moet die voorsprong van de Nederlander gezien worden als een gat van ongeveer vijf minuten.

Tijdrit
Met een tijdrit van 30 kilometer voor de boeg op de laatste dag van de Giro, concludeert Slongo tegenover cyclingnews dat de concurrentie vooral moet hopen op een slechte dag van Dumoulin. "Onze enige hoop is dat hij een extreem slechte dag heeft in de laatste week. Want die laatste tijdrit in Milaan ligt hem."

Slongo denkt dat Dumoulin op de afsluitende tijdrit zelfs een achterstand van twee minuten op de concurrentie dicht zou kunnen rijden. "Als je niet meer dan twee minuten op hem hebt voor die tijdrit begint, dan heb je nog niets te vieren. Ik denk dat je een voorsprong van drie minuten nodig hebt voor de laatste etappe."

Concurrent
Toch is de strijd nog allesbehalve gestreden volgens de trainer van Nibali: "Het gat dat Dumoulin heeft naar de concurrentie is goed voor ons. Het zorgt ervoor dat Quintana (op plaats twee) moet aanvallen en dat is wat wij met Nibali (plaats vijf) ook willen. Wie de Giro wil winnen moet aanvallen. Dumoulin heeft nog geen teken van zwakte gegeven, hij is samen met Quintana de grootste concurrent voor Nibali."