Verstappen heeft crash uit zijn hoofd gezet

Print
Verstappen heeft crash uit zijn hoofd gezet

Verstappen in actie tijdens de tweede vrije training in Spanje. Afbeelding: ANP/Frits van Eldik

Max Verstappen heeft de harde knal in de vangrail vorig jaar in de Grote Prijs van Monaco uit zijn hoofd gezet. "Dat was een jammerlijke crash, maar die heeft mijn zelfvertrouwen op dit circuit echt niet aangetast", laat de Limburgse Formule 1-coureur vrijdag weten in een vooruitblik van zijn team Red Bull op de eerstvolgende race (28 mei).

Verstappen ging een jaar geleden twee keer in de fout op het smalle, bochtige stratencircuit. Hij eindigde zowel in de kwalificaties als in de race in de vangrail. "Ik leer juist van mijn fouten. Ik ben zeer gemotiveerd het dit jaar beter te doen."

Uit de race
De negentienjarige Limburger heeft extra reden zich te revancheren, omdat hij vorig weekeinde in de Grand Prix van Spanje al na één bocht uit de race lag. Verstappen kreeg een tik van de Ferrari van Kimi Räikkönen en kon zijn auto met een kapotte wielophanging de garage inrijden. Hij zakte door de uitvalbeurt naar de zesde plaats het kampioenschap.

"Zonder risico rijden in Monaco gaat gewoon niet", vervolgt Verstappen. "Als je snel wilt zijn, moet je daar de grens opzoeken. Ik ben wel benieuwd hoe de auto's van dit jaar, die een stuk breder zijn geworden, de bochten zullen nemen. Vandaar ook dat de voorbereiding op dit stratencircuit iets anders is; je bouwt wat geleidelijker de snelheid op."

Thuisrace
Verstappen kan spreken van een thuisrace, want hij woont tegenwoordig in het elitaire prinsdom. "Ik heb er tot nog toe elke minuut van genoten. Ik heb een leuke groep vrienden met wie ik een hoop lol heb en trainen in het mediterrane zonnetje is ook geen straf."