Parkeergarage Roermondsepoort Venlo snel weer open

Print
Parkeergarage Roermondsepoort Venlo snel weer open

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo - De parkeergarage Roermondsepoort in Venlo gaat volgende week weer open.

Dat meldt de gemeente. 

Eindelijk
Aanstaande maandag om 07:00 uur kunnen bezoekers van de binnenstad hun auto weer kwijt in de sinds september gesloten parkeergarage. 

Volgens de gemeente zijn de aangetaste vloerdelen vervangen en zijn scheuren in de betonnen muren gedicht. Ook zijn er doorrijbeveiligingen aangebracht om de veiligheid te verbeteren. In Roermondsepoort is plaats voor 450 auto's. 

Slechte onderhoudsstaat
Roermondsepoort sloot vorig jaar september de deuren omdat er door de slechte onderhoudsstaat een onveilige situatie was ontstaan. Waar Venlo aanvankelijk opteerde voor sloop van de garage, besloot de gemeenteraad in januari de garage te repareren om vervolgens in de verkoop te zetten. De gemeente Venlo onderhandelt momenteel met Q-Park over de verkoop van de gemeentelijke garages Roermondsepoort, Maaswaard en Nolensplein. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →