De slakjes uit Ospel houden open huis

Print
De slakjes uit Ospel houden open huis

Afbeelding: John Peters

De slak heeft een vies imago. Het diertje is niet echt aaibaar en eetbaar. Brrrrr. Maar de 28-jarige Sjoerd Kessels uit Ospel kweekt er inmiddels 200.000 per jaar en daagt zondagmiddag iedereen uit. Om te kijken, te aaien en te proeven.

Meestal komen de mensen voor een rondleiding  bij ‘t Slakkenhuys binnen met de mededeling: 'voor mij hoef je niks klaar te maken hoor!’ Ik ga écht geen slakken eten.' 

Slakkenspiesje
Maar Sjoerd weet wel beter. "Het resultaat is dat 95 procent van de bezoekers toch gaat proeven. Maar ik maak er ook hele lekkere hapjes van, zoals bijvoorbeeld een escargot-kroketje, een slakkenspiesje in aspergebouillon of eentje in een krokant eetbaar slakkenhuisje." 

75.000 soorten
Voor de kinderen heeft Kessels de slakkenuniversiteit bedacht. "Weet je dat een slak mannetje en vrouwtje tegelijk is? Dat ze eitjes leggen door hun kop in een hoopje zand te duwen? Dat de eitjes uit de nek komen? Dat er wel 75.000 soorten slakken zijn?" Al deze weetjes komen op de slakkenuniversiteit aan bod. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →