Leerlingen en kunstenaars pimpen 'sfeerloze' oude school

Print
Leerlingen en kunstenaars pimpen 'sfeerloze' oude school

Zo ziet het schoolgebouw er nu uit. Afbeelding: De Limburger/Mara van den Oetelaar

Ruim twintig kunstenaars uit Venlo en de regio en leerlingen gaan binnenkort het oude schoolgebouw van De Velddijk in Tegelen helemaal pimpen.

De scholenkoepel voor speciaal onderwijs Buitengewoon start half juni het project Pimp your Classroom.

Sfeerloos
Vrijdag vonden de eerste gesprekken plaats met kunstenaars, vertelt voorzitter Peter Freij van het college van bestuur. Hij kwam tijdens een recent bezoek aan de school tot de conclusie dat de leerlingen meer verdienen dan een 'sfeerloos en gedateerd' gebouw.

Kunstenaars
Freij kent als oud-wethouder van cultuur nog veel kunstenaars en wist die met succes over te halen belangeloos mee te doen. Samen met de 12- tot 18-jarige leerlingen gaan zij ontwerpen en kunstconcepten ontwikkelen en uitvoeren voor leslokalen, gang, aula’s en trappenhuis van de school.

Kosten
Het kunstproject moet half oktober zijn afgerond. Het project kost 69 mille. Buitengewoon betaalt een derde deel van de kosten. Voor de rest van het bedrag zijn sponsor- en subsidieverzoeken reeds de deur uit.  Ook via Doneeractie.nl wordt gehoopt op bijdragen.  

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu