Gaviria sprint naar winst in Giro, roze Dumoulin onbedreigd

Print
Gaviria sprint naar winst in Giro, roze Dumoulin onbedreigd

Dumoulin mocht weer een fles bubbels ontkurken. Afbeelding: AFP/Luk Benies

De Colombiaan Fernando Gaviria heeft vrijdag ook de dertiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen.

Het was de laatste vlakke rit, van Reggio Emilia naar Tortona over 167 kilometer. Voor Gaviria was het de tweede ritzege op rij en de vierde in totaal in deze Giro. 

Koplopers
Drie koplopers reden een groot deel van de dag voorop: de Sloveen Matej Mohoric, de Rus Pavel Broett en de Italiaan Vincenzo Albanese. Echt groot werd de marge nooit en op 22 kilometer voor de streep was het gedaan met de vlucht. De sprintersploegen lieten zich de laatste kans op een massasprint niet ontnemen.

Sam Bennett
In het voorbereidende werk maakte de ploeg Bora-Hansgrohe opnieuw indruk met massale ondersteuning voor Sam Bennett. De Ierse sprinter moest echter genoegen nemen met de tweede plaats nadat Gaviria na de laatste bocht van ver had moeten aanzetten. De pas 22-jarige sprinter van Quick-Step passeerde aan de rechterkant van de weg al zijn concurrenten. De Belg Jasper Stuyven finishte als derde.

Dumoulin
De roze trui van Tom Dumoulin kwam geen moment in gevaar. De Maastrichtse renner heeft een voorsprong van 2.23 minuten op de Colombiaan Nairo Quintana. Bauke Mollema staat derde. Zaterdag volgt een rit met aankomst bergop.