Tekort aan huisvesting: arbeidsmigranten toch op camping

De woningen op camping Breebronne.© De Limburger/Le Giesen

Vanwege een groot tekort aan Polenhuisvesting zijn 160 arbeidsmigranten op camping Breebronne in Maasbree ondergebracht.

Pieternel Kellenaers

Dat laat eigenaar Work and Stay weten.

ChaletsWork and Stay, een bedrijf uit Maasbree dat arbeidsmigranten huisvest, heeft de gemeente gevraagd het huisvesten van arbeidsmigranten op de camping nog even te gedogen tot het logiesgebouw aan de Krayel klaar is. Op recreatieparken mogen immers geen buitenlandse werknemers meer gehuisvest worden. Daarom wordt een terrein achter de camping (aan de Krayel) gereed gemaakt: ruim 400 mensen zijn daar nu gehuisvest in chalets, voor nog eens 200 werknemers wordt een logiesgebouw neergezet.

Aantrekkende economieNu de economie weer aantrekt, is ook de druk op de tijdelijke woningmarkt voor de werknemers fors toegenomen. “We staan nu onder enorme druk, ik kan ze toch niet op straat zetten?”, reageert Lottie van Gerven van Work and Stay die de gemeente heeft gevraagd huisvesting op de camping nog even te gedogen. De gemeente laat via een woordvoerder weten dat de aanvraag tot gedogen is binnengekomen en “in de pijplijn zit”.