Megaballet in Philips Stadion dankzij achtjarige Floor

Print
Megaballet in Philips Stadion dankzij achtjarige Floor

Floor Scholder uit Nuenen bracht naar schatting 2500 mensen op de been op de grasmat en de zuidtribune van het Philips Stadion. Afbeelding: FotoMeulenhof / ED

Zo'n feest zal de achtjarige Floor Scholder uit Nuenen waarschijnlijk nooit meer meemaken. Vrijdagavond bracht ze naar schatting 2500 mensen op de been op de grasmat en de zuidtribune van het Philips Stadion.

Energie Direct, sinds een jaar de hoofdsponsor van PSV, had een wedstrijd uitgeschreven voor het leukste idee voor als je één dag de baas op het voetbalveld zou mogen zijn. Tweehonderd reacties, vijftien nominaties waaruit het idee van Floor was gekozen: een wel heel grote balletles. Want Floor is namelijk gek van dansen. Al vijf jaar gaat ze elke week naar dansschool DéDé Dance.Met haar idee weet ze meer mensen naar het stadion te krijgen dan de gemiddelde club in de Jupiler League. En bij uitzondering is de grasmat nu vooral voor meisjes. DéDé - dat dertig dansscholen heeft - heeft 400 dansertjes enthousiast gemaakt. Tussen hun mama's en papa's springen de veelal blonde paardenstaartjes heen en weer, aangevuurd door 36 grotere paardenstaarten op een reuze catwalk. ,,Supergaaf!", roept Floor door de microfoon.


Floor Scholder uit Nuenen bracht naar schatting 2500 mensen op de been op de grasmat en de zuidtribune van het Philips Stadion. Foto: FotoMeulenhof

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →