Dumoulin rekent zich nog niet rijk: 'Milaan is nog ver'

Print
Dumoulin rekent zich nog niet rijk: 'Milaan is nog ver'

Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin maakte zaterdag op overtuigende wijze duidelijk dat hij favoriet is voor de eindzege in de Ronde van Italië. De klassementsleider bleef in de rit bergop naar Oropa overeind en reed in het slot zelfs naar de etappezege. "Milaan is nog ver'', bleef de 26-jarige Dumoulin rustig.

Dumoulin wist dat hij alert moest zijn op de lange slotklim. "Ik wist dat ze zouden aanvallen. Nairo Quintana kon ik bij zijn eerste versnelling niet volgen. Maar ik bleef rustig'', keek Dumoulin terug op het moment dat hij de Colombiaan, tweede in de stand, een voorsprong van zo'n tien seconden zag nemen.

In het tweede deel van de klim waren de rollen omgedraaid. Quintana kon het hoge tempo niet volhouden, en Dumoulin kroop dichterbij. "Ik dacht dat we bij elkaar zouden blijven, maar toen zag ik dat Quintana was gelost. Dat ik de rit dan ook nog win, is geweldig'', aldus de Limburger, die in het klassement 24 seconden uitliep op Quintana en bijna drie minuten voorsprong (2.47) heeft.

Dumoulin: "Het is een groot gat, maar de laatste week van de Giro is zwaar. Deze etappe, met aankomst bergop, lag mij wel. Er komen pittige etappes aan, met veel lastige klimmen. Milaan is nog ver.''