Raad Venlo: het gaat nu om het vertrouwen

Print
Raad Venlo: het gaat nu om het vertrouwen

Het stadhuis van Venlo. Afbeelding: De Limburger

Voor de gemeenteraad staat komende woensdag ook nadrukkelijk de vraag centraal of er nog vertrouwen is in het Venlose college. Dat gaven de verschillende fractievoorzitters zondag aan in het radioprogramma Raad op Zondag van De Limburger en Omroep Venlo.

De gemeenteraad voelt komende woensdag in een spoeddebat de verantwoordelijk wethouders Vera Tax (PvdA, Welzijn), Wim van den Beucken (VVD, Financiën) en Hanno Lamers (CDA, Sociale Zaken) over het tekort van 12 miljoen op het uitvoeren van zorgtaken. Dat tekort viel volgens het Venlose college totaal onverwacht vele malen hoger uit, rekening was gehouden met een gat van 4,3 miljoen. Verkeerde aannames, falende communicatie tussen gemeente en zorgaanbieders en een controlesysteem dat niet werkte waren daar debet aan.

Niet de eerste keer
Vooral de oppositiepartijen gaven zondag aan het debat breder te willen trekken. Volgens de fractievoorzitters is het niet de eerste keer dat de gemeente en gemeenteraad wordt verrast door tegenvallers, verwijzend naar zaken als het tekort op de Floriade, sluiting van parkeergarages en het dossier Q4.

Geen geld van het Rijk
Op geld vanuit het Rijk om tekorten in de zorg op te lossen, hoeft Venlo niet te rekenen, zo gaf VVD-fractievoorzitter Bart Kuntzelaers aan. Daarover sprak hij eerder met de politiek in Den Haag.

Luister hieronder de uitzending terug. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje