Verstappen noteert snelste tijd ooit op Zandvoort

Print
Verstappen noteert snelste tijd ooit op Zandvoort

Afbeelding: ANP

Bij de Jumbo Racedagen heeft Max Verstappen vandaag het ronderecord op het Circuit van Zandvoort verbeterd. Tijdens een demonstratierit klokte hij 1.19,511

Op de tweede dag van het door zijn sponsor georganiseerde race-event scheurde Max Verstappen een zestien jaar oud record van Luca Badoer uit de boeken. De Italiaan klokte in 2001 als testcoureur in een Ferrari 1.19,880 op het 4300 meter lange circuit. Op vers asfalt dook Verstappen daar vandaag in een speciaal door Red Bull Racing geprepareerde RB8 met V8-motor dus flink onder.

Goed voor een 'officieus' ronderecord, want niet gereden in een officiële race. ,,Maar wel de 'fastest man ever' op Zandvoort. Hoe tof is dat’‘, jubelde algemeen directeur van het Circuitpark Roland Kleve.

Ruim 100.000 racefanaten zijn dit weekend afgekomen op de tweede editie van de Jumbo Racedagen, waar Verstappen vanmiddag nog twee keer in de wagen stapt voor wat rondjes door de Tarzanbocht, de Hunserug en het Scheivlak. Jaarlijks weer een bezienswaardigheid, nu het F1-circus Zandvoort al sinds 1985 niet meer bezoekt.