MVV wint van Cambuur en speelt tegen aartsrivaal Roda om promotie

Print
MVV wint van Cambuur en speelt tegen aartsrivaal Roda om promotie

De spelers van MVV vieren feest met de meegereisde fans. Afbeelding: Orange Pictures

MVV heeft zichzelf met een 2-1 zege in Leeuwarden geplaatst voor de finale van play-offs. De Maastrichtenaren moeten het dan opnemen tegen Roda JC. Het beslissende doelpunt viel in de laatste minuut van de blessuretijd: Thomas Verheijdt kopte raak.

MVV kwam naar Leeuwarden met de wetenschap dat zij moesten scoren om kans te maken op een plek in de finale van de play-offs. Maar net als de eerste wedstrijd was Cambuur de sterkste ploeg in de beginfase. Het eerste enigszins gevaarlijke moment van de wedstrijd kwam toch van MVV. Na precies elf minuten schoot Alessandro Ciranni van een meter of 23 op doel, maar de bal belandde in de handen van doelman Harm Zeinstra.

Controle
MVV wankelde nadat Cambuur een paar keer stevig aanzette, maar bijna iedere keer zat er een verdedigend been van de Maastrichtenaren tussen. Na 29 minuten kreeg Stefano Lilipaly een grote mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot van binnen het strafschopgebied was matig en vloog over het doel. De Friezen controleerden de wedstrijd.

Grootste kans
Een leep balletje van Pieter Nys zette Luis Pedro vijf minuten voor de rust in kansrijke positie. Maar zijn schot, uit een moeilijke hoek, werd door de doelman weggeslagen. Direct uit de tegenaanval ontstond de grootste kans van Cambuur; Tissoudali dacht Geens met een mooi schot in de verre hoek te verschalken, maar de bal zeilde naast. Meteen daarna was Kelechi Nwakali dicht bij de treffer voor MVV. Met een acrobatische sprong wipte hij de bal uit de uitgelopen Cambuur-doelman. De bal stuitte echter net te hoog op om in het net te vallen.

Voorsprong
In de 58ste minuut was het dan toch Cambuur dat de verdiende voorsprong pakte. Jamiro Monteiro gaf een prima voorzet aan Martijn Barto, die in de rust was ingevallen. De aanvaller schoot de bal ogenschijnlijk makkelijk binnen. Barto kopte bijna ook de 2-0 binnen in de 66ste minuut, maar MVV bleef leven omdat de bal naast ging.

Twintig minuten voor tijd haalde Ron Elsen middenvelder Nys naar de kant en bracht Emrullah Güvenç in het veld. Cambuur bleef de overhand houden, maar het puliek hield de adem in toen Joeri Schroijen na een prima actie de achterlijn haalde. De voorzet kwam terecht in de groepje spelers, waarbij de Cambuurverdediging de bal nog net kon wegwerken.

Stormram
Met nog tien minuten op de klok werd stormram Thomas Verheijdt in de ploeg gebracht. MVV begon direct met het geven van lange ballen op de boomlange centrumspits. Maar het was verdediger Steven Pereira die het Cambuurpubliek het zwijgen oplegde. Een lange bal van Nwakali kwam exact goed uit voor Pereira, die met een acrobatische actie de Cambuur-keeper passeerde.

Machtige kopstoot
Daarna was het wonder boven wonder de thuisploeg die wankelde. Pedro had MVV de beslissende voorsprong kunnen geven, maar schoot vijf minuten voor tijd in de handen van de doelman. In de 90ste minuut kreeg Alessandro Ciranni de mogelijkheid om van 20 meter een vrije trap binnen te schieten. De bal raakte echter een Cambuurspeler en scheerde langs de verkeerde kant van de paal.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd scoorde Thomas Verheijdt dan toch nog de beslissende treffer. Na een geweldige lange bal van Joeri Schroijen. De invaller haalde uit met een machtige kopstoot en de bal vloog in de lange hoek.

Donderdag en zondag
De eerste ontmoeting tussen MVV en Roda staat komende donderdag op het programma, dan wordt er om 19:45 uur afgetrapt in Maastricht. De return volgt zondag om 14:30 uur in Kerkrade.