Oud-directeur op parkeerplaats belaagd door boze Roda-fans

Print
Oud-directeur op parkeerplaats belaagd door boze Roda-fans

Marcel van den Bunder in zijn tijd bij Roda. Afbeelding: De Limburger

Voormalig Roda-directeur Marcel van den Bunder is zondag na afloop van de wedstrijd tussen Roda en Helmond Sport belaagd door supporters.

Van den Bunder kreeg op de parkeerplaats van het Parkstad Limburg Stadion een duw van een groepje boze Roda-fans. "Er sprongen gelukkig meteen mensen tussen. Ook andere supporters van Roda JC", zegt de ex-bestuurder. "Ik begrijp dit soort mensen niet. In plaats van dat je blij bent met het resultaat van Roda JC, blijven mensen gefrustreerd over het verleden. Ik heb er niets aan overgehouden, maar het is jammer dat zoiets gebeurt."

Ontslagen
Marcel van den Bunder werkte tussen 2010 en 2014 voor Roda. Eerst als commercieel directeur, later werd hij de baas bij de club. Een paar dagen nadat de ploeg uit Kerkrade in 2014 degradeerde naar de eerste divisie werd hij door de raad van commissarissen ontslagen. Van den Bunder eiste later in de rechtbank nog een schadevergoeding, maar werd door de rechter grotendeels in het ongelijk gesteld.

Van den Bunder is januari van dit jaar algemeen directeur bij Helmond Sport. Die club legde het zondagmiddag in de play-offs voor een plekje in de eredivisie af tegen Roda.