Scholen verbreken contract voor iPadonderwijs

Print
Scholen verbreken contract voor iPadonderwijs

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Stichting Katholiek Onderwijs Maasdal (SKOM) heeft het contract met Maurice de Hond voor iPadonderwijs opgezegd.

Volgens het schoolbestuur blijft onduidelijk wat de financiële consequenties op lange termijn zijn van deze onderwijsvernieuwing. Dit schrijft het bestuur in een brief aan alle ouders, met kinderen op de basisscholen in Heel, Beegden, Thorn en Wessem. Een proef starten op één school is in elk geval veel te duur, zo is gebleken.

Zonder toestemming
De in januari ontslagen directeur Ben van Lieshout had - volgens het bestuur - zonder toestemming een contract met O4NT gesloten, de organisatie van De Hond. De directeur wilde het liefst in september al met iPadonderwijs beginnen op alle vier de scholen.

Ontbonden
In het contract ging het om drie jaar begeleiding en levering van software voor 150.000 euro. Daar waren bijvoorbeeld de wifi-punten en de iPads nog niet bij inbegrepen. Dit contract is nu ontbonden. SKOM onderzoekt nu een andere vorm van onderwijsvernieuwing. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen