Ramos en Ronaldo leiden Real Madrid naar 33ste landstitel

Print
Ramos en Ronaldo leiden Real Madrid naar 33ste landstitel

Afbeelding: AFP/Sergio Camacho

Real Madrid heeft zondag de landstitel veroverd in Spanje. De ploeg van trainer Zinedine Zidane won op de slotdag van La Liga met 2-0 bij Málaga en werd daardoor voor de 33e keer kampioen,

De Madrilenen namen de titel over van FC Barcelona, dat de afgelopen twee jaar de beste club in Spanje was.

Geen fout
De ploeg uit de hoofdstad ging de laatste speelronde in met drie punten voorsprong op Barcelona, dat alleen bij een nederlaag van Real de titel had kunnen prolongeren. De koploper maakte echter geen fout. Cristiano Ronaldo zette de 'Koninklijke' al na anderhalve minuut op voorsprong in Estadio La Rosaleda. Karim Benzema tikte tien minuten na rust de tweede treffer binnen.

Real Madrid kan ook nog de Champions League winnen. De titelverdediger neemt het over twee weken in de finale in Cardiff op tegen Juventus.

Onttroonde kampioen
Real Madrid eindigde op 93 punten, drie meer dan FC Barcelona. De onttroonde kampioen sloot het seizoen af met een moeizame zege op Eibar: 4-2. Barça stond na een uur in het eigen Camp Nou nog met 2-0 achter, dankzij twee fraaie doelpunten van de Japanner Takashi Inui. De ploeg van de scheidende trainer Luis Enrique zette die achterstand binnen een kwartier om in een voorsprong, via David Juncà (eigen doelpunt), Luis Suárez en een strafschop van Lionel Messi. De Argentijn, die even daarvoor nog had gemist vanaf elf meter, tekende in blessuretijd na een fraaie slalom ook voor de 4-2.

Messi
Messi is met 37 doelpunten de topscorer van dit seizoen in La Liga, gevolgd door Suárez (29) en Ronaldo (25). Barcelona kan volgende week toch nog een prijs pakken. De Catalaanse club neemt het in de Spaanse bekerfinale op tegen Alavés.

Real Madrid verloor een maand geleden in het eigen stadion Santiago Bernabéu met 3-2 van Barcelona en leek daarmee de titel op het spel te zetten. De onderlinge resultaten, in Spanje beslissend bij een gelijk puntentotaal, waren vanaf toen namelijk in het voordeel van de Catalanen. Met een sterke eindsprint (vijf overwinningen op rij) verzekerde de witte brigade uit Madrid zich echter toch van het kampioenschap.