Dumoulin: Droom, maar juich niet te vroeg

Print
Dumoulin: Droom, maar juich niet te vroeg

Tom Dumoulin, met in zijn wiel Ilnur Zakarin en Mikel Landa, op weg naar de zege bovenop Oropa. Afbeelding: AFP

De optimist droomt al voluit van de Giro-winst van Tom Dumoulin. Maar juich vooral niet te vroeg, waarschuwt de Maastrichtenaar.

Als geen ander weet de rozetruidrager, die de eerste twee weken van de Ronde van Italië volledig naar zijn hand zette, welke valkuilen er nog liggen. 

Soeverein, superieur, stijlvol, dominant, geslepen. 
Het is een kleine greep uit de kenmerken waarmee Tom Dumoulin al twee weken lang regeert over de honderdste Ronde van Italië. De eerste week kwam hij geruisloos door, in week twee greep hij de macht. Met twee ritzeges en 2.41 minuten voorsprong op zijn naaste belager Nairo Quintana is hij ontegenzeggelijk de grote man op dit moment. 
Met nog zes ritten te gaan, waarvan vijf bergop en een tijdrit, is de eindzege in zicht. De optimist weet het zeker: hij is de beste bergop en rijdt het hardst tegen de klok; Dumoulin loodst het roze naar Milaan. De pessimist ziet allerlei valkuilen onderweg. 

Goede kant
Eerst het relaas van de dromer. Bij Dumoulin valt het muntje deze Giro elke keer de goede kant op. De val van Quintana in de rit naar Bergamo gisteren was een - ongewenst – voordeel, maar het was ook een ideaal moment voor de Sunweb-kopman om het peloton te laten wachten: zijn helpers konden even op adem komen en als Dumoulin eens pech kent, zal Quintana de morele plicht hebben om te wachten.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu