Het is sport, sport en nog eens sport de komende week

Print
Het is sport, sport en nog eens sport de komende week

Afbeelding: De Limburger

MVV en Roda JC die onderling gaan uitmaken wie volgend seizoen in de eredivisie speelt. En Tom Dumoulin die de eindzege in de Giro voor het grijpen heeft. Het wordt vanuit Limburgs perspectief een sportweek om van te smullen.

In de sport is elke waarheid slechts een halve waarheid. Neem de bedenkelijke reputatie die Maastricht heeft als sportstad. De bourgondische Maastrichtenaren genieten liever van het goede leven dan zich te wijden aan topsport, zo luidt het cliché. 

Volksfeest
Datzelfde Maastricht kan komende zondag zomaar het toneel worden van een dubbel volksfeest. MVV na 17 jaar afwezigheid terug in de eredivisie en oer-Maastrichtenaar Tom Dumoulin die als eerste Nederlander ooit de Giro wint. Het is een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden, maar de kans dat dit op een en dezelfde dag gebeurt, is reëel. 

Eerst over MVV. Dat versloeg gisteren in een thriller Cambuur met 1-2 door een goal van Thomas Verheijdt in blessuretijd en forceerde daarmee een finaleduel om promotie naar de eredivisie tegen… Roda JC. De Kerkradenaren kropen in eigen huis tegen het nietige Helmond Sport door het oog van de naald. Een 0-1 achterstand werd pas in de slotminuut van het scorebord gepoetst. 

Hitchcock
De Zuid-Limburgse rivalen die donderdag en zondag in een dubbele confrontatie gaan strijden om een plek in de eredivisie: het is een Hitchcock-scenario dat de komende dagen op diverse fronten voor spoedoverleg zal zorgen. Aangezien de rivaliteit tussen beide supportersclans groot is, zal de politie op alles voorbereid willen zijn. Spoedoverleg zal er ook plaatsvinden 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu