Limburgse vogels zijn de sterren van de webcam

Print
De jonge ooievaars en bosuilen in Limburg die te zien zijn via de webcams van de ooievaars blijken een schot in de roos. De beelden van broedende vogels die via de webcams van Vogelbescherming te zien zijn, trekken zo’n een miljoen unieke bezoekers per jaar.

Populair zijn de jonge ooievaars in Gennep. Aanvankelijk zaten er vijf jonkies op het nest. Door de kou hebben er drie van hen het niet gehaald.

De twee overgebleven jonge ooievaars doen het goed. Volgens ooievaarkenner Leo Daanen komt het regelmatig voor dat niet alle uitgekomen ooievaars het halen.

Uitgevlogen
Een nest jonge bosuilen in een kast in Vlodrop trok ook de nodige kijkers. De uitzending daarvan is inmiddels al gestopt. Zodra de jonge dieren zijn uitgevlogen stopt het doorgeven van de beelden. Door het volgen van broedende vogels via de webcam verwacht Vogelbescherming dat de liefde voor vogels toeneemt en daarmee ook het draagvlak voor vogelbescherming. Het uitzenden gebeurt onder de noemer ‘Beleef de lente’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen