Verdachte Edelchemie voelt zich ‘mishandeld’

Print
Verdachte Edelchemie voelt zich ‘mishandeld’

Afbeelding: Rob Klein Goldewijk/De Limburger

Edelchemiebaas Leo Nevels, verdachte in de strafzaak tegen het recyclingbedrijf uit Panheel, reageerde maandag verontwaardigd op de zaken waarvan hij wordt verdacht. "Ik voel me mishandeld. Daar probeer ik me tegen te verzetten."

Justitie verdenkt de 82-jarige Nevels, zijn vrouw en twee zonen van zaken waardoor milieuverontreiniging kon ontstaan bij Edelchemie.

Anderhalf jaar
De rechtszaak werd maandag bij de rechtbank in Roermond na een oponthoud van anderhalf jaar hervat. De vertraging had te maken van ziekte van enkele rechters.

De officier van Justitie zal waarschijnlijk woensdag een eis formuleren tegen de vier verdachten. Tijdens de behandeling maandag kwam een getuige aan bod. Een handhaver van het waterschap gaf als getuige aan dat hij nooit een lozing op een beek heeft vastgesteld door Edelchemie in de periode dat het bedrijf daar geen vergunning meer voor had. 

De rechtbank doet 29 juni uitspraak in de complexe milieuzaak.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →