Vijf miljoen van provincie voor Gasthoês in Horst

Print
Vijf miljoen van provincie voor Gasthoês in Horst

Afbeelding: Mijntje Wismans

De provincie Limburg draagt vijf miljoen euro bij aan de vernieuwing van cultureel centrum ’t Gasthoês in Horst.

Ook steekt de provincie 1,6 miljoen in de verbetering van de infrastructuur rondom station Horst-Sevenum. De provincie Limburg en Horst aan de Maas hebben over beide projecten afspraken gemaakt en deze vastgelegd in een convenant. Dat maakten beide partijen maandagmiddag bekend.

12,5 miljoen
De vijf miljoen euro voor het verouderde cultureel centrum ’t Gasthoês worden behalve in het gebouw ook in de infrastructuur daaromheen gestoken. Bedoeling is onder meer om een autoluw ‘cultuurplein’ tussen het centrum van Horst, ’t Gasthoês en woonwijk Hof te Berkel aan te leggen. Het totale Gasthoês-plan kost 12,5 miljoen euro.

Om de verkeersveiligheid bij station Horst-Sevenum te verbeteren, komt daarnaast een tunnel voor voetgangers en fietsers te liggen. Het totale stationsproject in Horst-Sevenum kost 6,3 miljoen euro. Bedoeling is dat het Rijk daarvan de helft betaalt. De provincie en Horst aan de Maas nemen beide 1,6 miljoen euro voor hun rekening.

Miljoenenbijdragen
Het provinciebestuur wil de economische en sociale structuur binnen de provincie versterken. Eerder ontvingen Venlo, Maastricht, Heerlen, Sittard, Weert, Valkenburg en Gulpen-Wittem al miljoenenbijdragen van de provincie. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →