Buurtbewoners Sibelco krijgen geen gelijk

Print
Buurtbewoners Sibelco krijgen geen gelijk

Afbeelding: Johannes Timmermans

Het is bewonerscollectief BuurSibelco niet gelukt om de provincie terug te fluiten in de zaak rond Sibelco.

Het collectief had samen met  stichting Behoud Brunssummerheide de Raad van State gevraagd om goedkeuring van een nieuw werkplan voor afgraving van de zilverzandgroeve in Heerlen voorlopig op te schorten .

Recreatie
BuurSibelco en de stichting vinden onder andere dat het gebied zo snel mogelijk moet worden ingericht en opgesteld als recreatiegebied. Ook zijn ze het niet eens met de bewering in het werkplan dat de eerste fase van de herinrichting is afgerond.

Volgens de Raad van State kunnen openstelling en herinrichting niet via een werkplan worden opgelegd. Ook zou er geen spoedeisend belang zijn. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen