Limburgse seksdeurwaarder is opgepakt

Print
Limburgse seksdeurwaarder is opgepakt

Afbeelding: RTL Late Night

De uit Mechelen afkomstige deurwaarder, die vrouwen vermindering van de schuld aanbood in ruil voor seks, is aangehouden.

De politie is al enkele maanden bezig met een onderzoek naar de man, maar hij is nu pas opgepakt. Woensdag wordt hij voorgeleid, laat de politie weten. 

Aangiftes
Er zijn elf vrouwen die aangifte hebben gedaan tegen de deurwaarder. De aangiftes variëren van seksueel contact, tot betasten en oneerbare voorstellen. Dit speelden in de periode van 2001 tot 2016. De politie heeft dertig getuigen gehoord over de zaak. 

In het SBS-programma Undercover in Nederland werd aandacht besteed aan de praktijken van de man. In de opnames was te zien hoe de man een vrouw voorstelt om seks met haar te hebben in ruil voor geld. Toen de misstanden aan het licht kwamen, heeft de deurwaarder ontslag genomen. 

De politie staat open voor mensen die meer informatie hebben over de zaak. Via deurwaarder-limburg@politie.nl roepen ze mensen op om contact op te nemen. 

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen