Na Hemelvaart begint de echte zomerhitte

Print
Na Hemelvaart begint de echte zomerhitte

Afbeelding: Mats van Soolingen

We kunnen niet alleen komende week volop genieten van de zon, maar tijdens het Hemelvaartsweekend gaat de zomerwarmte mogelijk zelfs over in zomerhitte. Dat voorspelt Weerplaza.

De vooruitzichten zijn vrijwel perfect voor de liefhebbers van zon en warmte. Bij weinig wind loopt de temperatuur deze week op tot een niveau dat veel mensen als zeer aangenaam ervaren, namelijk 23 tot 27 graden.

Buitje
Vandaag en de komende dagen heeft de zon vaak de overhand. "Een zwakke storing kan morgen heel misschien zelfs een buitje veroorzaken in het zuidoosten of oosten. Die bui duurt echter zeer kort en gaat samen met weinig wind en temperaturen van rond de 25 graden. Toch heel aangenaam weer dus", zegt weerman Michiel Severin van Weerplaza.

De rest van de week blijft het droog, met woensdag als finaledag. "Het is dan schitterend weer. De zon schijnt flink en het blijft droog. Bij een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noordoost loopt de temperatuur 's middags in Limburg op tot 24 graden. Ook in de avonduren is het nog aangenaam weer, maar de hele wedstrijd van Ajax tegen Manchester United kijken vanaf een terras kan toch wat fris worden. Rond 23 uur 's avonds is het 17 of 18 graden.”

Perfect weer
Vanaf Hemelvaartsdag begint de atmosfeer op te warmen. In combinatie met genoeg zon gaan de temperaturen dan gestaag omhoog. "De dauwtrappers moeten vroeg op pad om nog wat dauw tegen te komen, want de lucht is behoorlijk droog. Er zijn dus flinke perioden met zon en er staat weinig wind. De temperatuur loopt op naar 22 tot 25 graden. Perfect weer om de hele dag buiten te zijn”, aldus Severin.

Iedereen die vrijdag vrij neemt, kan zich opmaken voor een echt zomers weekend. Na de fraaie donderdag volgen nog drie dagen met veel zon en weinig wind. Vrijdag stijgt het kwik naar 27 graden. In het weekend wordt het misschien zelfs heet met maxima rond of boven de 30 graden. 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →