Aangekondigde afsluiting van weg blijkt vergissing

Print
Aangekondigde afsluiting van weg blijkt vergissing

Afbeelding: Arvid Bux/Twitter

Sittard - Bewoners van de Plakstraat in Sittard zijn maandag behoorlijk verrast. Plotseling werden gele borden in de straat geplaatst met de tekst “Plakstraat dicht van 6-6 tot 8-9”. Een wegafsluiting van drie maanden, zonder enige aankondiging vooraf.

Degene die de borden in de straat plaatste, wist ook niet van het hoe en waarom, zegt een straatbewoner. Die kwam alleen de borden plaatsen.  

Verkeersoverlast
Opwinding dus in de straat, waar bewoners als gevolg van omleidingen in het Sittardse centrum de laatste tijd al wat verkeersoverlast achter de rug hebben. Maar het blijkt allemaal een vergissing te zijn.

Volgens de gemeente gaat de straat niet drie maanden, maar twee dagen dicht, omdat er een zakpaal wordt geplaatst. De ‘9’ op het bord blijkt een per ongeluk omgedraaide ‘6’ te zijn. De afsluiting is dus gepland van 6 tot 8 juni en niet tot 8 september.

Te vroeg
Bovendien is het bord twee dagen te vroeg geplaatst. De buurt wordt deze week per brief over de werkzaamheden geïnformeerd. Bedoeling was dat het bord met de aangekondigde afsluiting pas daarna, op woensdag, geplaatst zou worden.

Volgens een zegsman van Sittard-Geleen is het bedrijf uit Culemborg, dat de zakpalen installeert, gevraagd de fouten met de borden direct te herstellen.

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →