Veel badgasten: 50.000 bezoekers voor ENCI-groeve

Print
Veel badgasten: 50.000 bezoekers voor ENCI-groeve

Het natuurzwembad is de afgelopen zonnige dagen de grootste trekker van de groeve gebleken. Afbeelding: Marcel van Hoorn

De ENCI-groeve in Maastricht heeft in de eerste weken sinds de opening ruim een maand geleden meer dan vijftigduizend bezoekers getrokken. Bovenaan de trap die de groeve in voert zit een telmechanisme, dat het aantal bezoekers registreert.

Natuurmonumenten en de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) zijn tevreden over de introductie van het nieuwe natuurgebied in de mergelgroeve van de cementfabriek.

Boswachter José Hermens: “Het is nog steeds een natuur- èn een industriegebied. We zitten letterlijk in die overgangstijd. Het is allemaal nog nieuw. Van heinde en verre komen mensen om dit te beleven.”

Badgasten
Het natuurzwembad is de afgelopen zonnige dagen de grootste trekker van de groeve gebleken. Er is extra toezicht ingezet, omdat niet alle badgasten zich aan de regels hielden. Omdat het zwemwater nog niet formeel is goedgekeurd mogen gasten alleen pootje baden.

Maar de afgelopen dagen zwommen geregeld mensen achter de boeienlijn in het diepe. Ook werd van grote hoogte in het natuurbad gesprongen. Scherper toezicht en extra waarschuwingsborden moeten hier een einde aan maken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →