Geheim beraad over schadeclaim van Jo Palmen

Print
Geheim beraad over schadeclaim van Jo Palmen

Een extern onderzoek moet uitwijzen of bij de aangekondigde claim van Jo Palmen tegen de gemeente sprake is van belangenverstrengeling. Afbeelding: Diana Scheilen

De gemeenteraad van Brunssum bespreekt de schadeclaim van Jo Palmen in het geheim. De raad heeft al twee keer achter gesloten deuren vergaderd over ‘eis van anderhalf miljoen’.

Dinsdagavond is een deel van de raadsvergadering in Brunssum opnieuw vertrouwelijk; publiek en pers mogen er niet bij zijn.

Schadevergoeding
Het is onduidelijk of de claim van Palmen dan opnieuw op tafel komt. In oktober vorig jaar lekte uit dat de fractieleider van de grootste raadsfractie (BBB-Lijst Palmen) anderhalf miljoen euro schadevergoeding eist. Dat zou een tegemoetkoming zijn van de kosten die hij maakte door de procedures die hij  in ruim veertig jaar voerde tegen de gemeente.

Vorige maand verloor hij bij de Raad van State nog een slepende planschadeprocedure over een stuk grond.

Lees meer in De Limburger van dinsdag

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →