Max Verstappen ziet Grand Prix in Zandvoort helemaal zitten

Print
Max Verstappen ziet Grand Prix in Zandvoort helemaal zitten

Afbeelding: ANP

Als het aan Max Verstappen ligt, keert Zandvoort terug op de Formule 1-kalender.

De Limburger kwam zaterdag en zondag in actie op het circuit in Zandvoort, tijdens de Jumbo Racedagen. Ruim honderdduizend racefans kwamen op het evenement af. Verstappen klokte een nieuw baanrecord in Zandvoort en gaf tijdens een podiumoptreden aan een terugkeer van een Grand Prix in Zandvoort wel te zien zitten.  “Als het aan mij lag, was die allang weer terug hier”, meldt Grand Prix Radio.

Door de hype die is ontstaan rondom Verstappen steken er ook ambities de kop op om in Nederland weer een Grand Prix te organiseren. Logischerwijs is Zandvoort dan de eerste optie, daar werd in 1985 de laatste Formule 1-race georganiseerd. Verstappen is nog een beetje huiverig of er daadwerkelijk weer een Grand Prix komt in Nederland, volgens hem is er nog onvoldoende politiek draagvlak, enthousiasme alleen is niet genoeg. “We moeten in Nederland niet té groen denken.”

De gemeente Zandvoort voert in samenwerking met het circuit een haalbaarheidsonderzoek uit. Ook TT-circuit Assen droomt hardop van een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland.