Nabestaanden Posbankmoord claimen half miljoen

Print
Nabestaanden Posbankmoord claimen half miljoen

Alex Wiegmink. Afbeelding: AD/DG

Nabestaanden van de 14 jaar geleden vermoorde Alex Wiegmink claimen een schadevergoeding van 478.000 euro van de twee verdachten.

Of de rechter dinsdag tijdens de inhoudelijke zitting over de zogeheten Posbankmoord uitspraak doet over de ingediende vordering is de vraag. 

De rechtszaak zal volgens de raadsvrouw van Frank S. dermate lang duren dat de rechter aan de  'zeer complexe vordering benadeelde partij' niet meer zal toekomen. Behalve dat de vergoeding bestaat uit inkomsten die de nabestaande zijn misgelopen, drukt de vergoeding onder meer een jaar studievertraging uit. Aannemelijk is dat de drie zonen als gevolg van de dood van vader Wiegmink een jaar studie-achterstand hebben opgelopen.

Doodgeschoten
Haar cliënt Frank S. uit Boekel en de nu 44-jarige Souris R. uit Veghel staan terecht voor de moord op Alex Wiegmink. De Dremptenaar liep op 20 januari 2003 op de Posbank na een rondje hardlopen de twee Brabanders tegen het lijf. De twee zouden Wiegmink omwille van zijn auto hebben doodgeschoten. 

Het lichaam stopten ze in de kofferbak van diens auto en reden ermee naar het Brabantse Erp. Daar staken ze het voertuig in brand. Lang bleef onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor de dood van de Achterhoeker. Een coldcaseteam van de politie trok het vastgelopen onderzoek weert vlot en loste de moord of doodslag op Wiegmink afgelopen november op.

Spreekrecht
Tijdens de rechtszitting zullen echtgenote Greet, de drie zoons en  broer Peter Wiegmink hun verhaal doen. "Normaal gesproken hebben drie nabestaanden spreekrecht, maar de rechter heeft vanwege deze bijzondere zaak vijf mensen de gelegenheid gegeven'', aldus broer Peter Wiegmink.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →