Transporteur klaagt 'liegende' chauffeur aan wegens laster

Print
Transporteur klaagt 'liegende' chauffeur aan wegens laster

Afbeelding: Istock

Transportbedrijf EVT in Neeritter heeft aangifte van laster gedaan tegen ex-werknemer Marco Theunissen uit Echt.

Transportondernemer Erik van de Vondervoort van EVT bevestigt dat hij aangifte heeft gedaan. Volgens hem verspreidt Theunissen leugens op Facebook over de loonschuld die hij aan de Echtenaar zou hebben. Wat er niet juist is aan de berichten van Theunissen op Facebook wil Van de Vondervoort niet toelichten. "Hij heeft zoveel geschreven en gezegd wat niet klopt”, is het enige wat Van de Vondervoort kwijt wil.

Theunissen repte op Facebook over een uitspraak van de kantonrechter over een loongeschil tussen hem en EVT. De rechter oordeelde dat Theunissen nog recht heeft op drie weken achterstallig salaris en op 800 euro voorgeschoten brandstofkosten.

Lees ook: 'Geld voor nieuwe gordijnen verdwenen in dieseltank'

Met geweld ophalen
Er meldden zich op Facebook verschillende volgers die claimen ook nog geld tegoed te hebben van de Neeritterse transportonderneming. Theunissen riep zijn volgers op het bericht te delen ‘zodat deze oplichter gestopt gaat worden of eindelijk eens de schulden gaat betalen’. Theunissen distantieerde zich consequent van ‘adviezen’ om het achterstallige salaris en de onkostenvergoeding met geweld in Neeritter te gaan ophalen.

Te dol voor woorden
Theunissen kreeg zaterdagavond de politie aan de deur, volgens hem kreeg hij van een politieagent een waarschuwing en het advies de teksten van Facebook te verwijderen. Theunissen weigert dat omdat hij naar eigen zeggen niks heeft gepubliceerd wat niet waar is. "Het is toch te dol voor woorden dat mij nu het zwijgen wordt opgelegd en meneer gewoon door kan gaan”, zegt Theunissen.

De politie Limburg wil in verband met privacy niets zeggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →