22 doden na aanslag bij concert Ariana Grande in Manchester

Print
Door een aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester zijn zeker 22 doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen. Dat meldt de politie van Manchester.

De explosie na het popconcert werd veroorzaakt door één man, die zelf is omgekomen. Dat heeft de politie dinsdagochtend meegedeeld. De explosie deed zich even na 23.30 uur Nederlandse tijd voor bij de ingang van de Manchester Arena. De Amerikaanse artieste Ariane Grande had toen net een concert gegeven. In de concertzaal brak paniek uit.

Grande ongedeerd
Hulpdiensten rukten massaal uit naar de Arena. De politie van Manchester riep mensen op niet naar de plaats van de explosie te komen. De wereldberoemde zangeres, die vooral populair is bij tienermeisjes, is ongedeerd. De zaal, die incidenteel ook voor sportwedstrijden wordt gebruikt, heeft een capaciteit van 23.000 mensen.

Anti-terreureenheid
De politie meldt dat de anti-terreureenheid van het Verenigd Koninkrijk momenteel in Londen bijeen is en nauw samenwerkt met het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Dinsdagmorgen houdt premier Theresa May een spoedberaad met haar kabinet over de aanslag. Ze heeft haar medeleven uitgesproken. De premier benadrukte dat de autoriteiten nog druk bezig zijn met het onderzoek naar de achtergrond van de ontploffing, maar dat het vooralsnog wordt gezien als een "afschuwelijke terroristische aanval.''

Mensen die in de buurt van de vermoedelijke aanslag in Manchester waren en veilig zijn, kunnen op Facebook hun vrienden geruststellen. Het netwerk heeft de veiligheidscheck geactiveerd.

Tieners
Het concert van Ariana Grande was onderdeel van de derde tournee van de Amerikaanse zangeres, de Dangerous Woman Tour. De tour deed vorige week dinsdag en de zondag ervoor Amsterdam aan. De concerten worden veelal bezocht door tieners zonder hun ouders. Ze is met 105 miljoen volgers de op één na meest gevolgde persoon op Instagram.Volg de laatste ontwikkelingen in het liveblog:

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →