Groen licht voor asielzoekerscentrum Maastricht, buurt naar rechter

Print
Groen licht voor asielzoekerscentrum Maastricht, buurt naar rechter

Afbeelding: anp

Maastricht - De bezwaren tegen de komst van een azc naar Sint Pieter zijn afgewezen. Er mogen maximaal 250 vluchtelingen worden ondergebracht. De buurt stapt naar de rechter.

De gemeente Maastricht heeft de bezwaren tegen de komst van een asielzoekerscentrum (azc) in het vroegere Macintosch-kantoor in de wijk Sint Pieter afgewezen.

Rechter
De omwonenden krijgen een week de tijd om naar de rechter te stappen om een voorlopige voorziening te vragen en zo de komst van vluchtelingen alsnog tegen te houden. Nico Nelissen van de bewonerscommissie van de naastgelegen Résidence La Motterie kondigde maandag juridische stappen aan.

De komst van het azc naar Sint Pieter is omstreden. Volgens de omwonenden, die een zwartboek hebben samengesteld, zijn hun belangen van meet af aan genegeerd en hun bezwaren stelselmatig van tafel geveegd. 

Luchtje
Zij beweren dat aan de verkoop van het Macintosh-complex door een Maastrichtse zakenman aan de Duitse investeringsmaatschappij een luchtje zit. Daarnaast zou er helemaal geen behoefte meer zijn aan nieuwe opvangcapaciteit omdat het aantal asielzoekers fors is gedaald. 

Maastricht heeft die bezwaren naast zich neer gelegd, op één kleine aanpassing in het kader van de brandveiligheid na. Het is de bedoeling dat het kantoor aan de Parkweg voorlopig als dependance gaat fungeren van het grote azc in de voormalige gevangenis Overmaze in Limmel. Dat sluit in september definitief de deuren. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →