Positie Anastasiou ter discussie, Anelka en Stevens in beeld

Print
Positie Anastasiou ter discussie, Anelka en Stevens in beeld

Afbeelding: ANP

Roda JC heeft maandag koortsachtig overleg gevoerd over de positie van trainer Yannis Anastasiou. De chemie tussen hem en de spelers lijkt weg. Toevoeging van Nicolas Anelka aan staf ligt op tafel.

Op alle fronten stak de top van Roda JC maandag de koppen bij elkaar om een uitweg te zoeken uit de huidige, sportieve crisis. De positie van de hevig onder vuur liggende trainer Yannis Anastasiou werd daarbij nadrukkelijk ter discussie gesteld. 

Onbereikbaar
Berichten dat de Griekse coach per direct opzij geschoven zou worden, werden maandagavond nog door niemand bevestigd. Directeur Wim Collard was niet bereikbaar om duidelijkheid verschaffen. 

Roda JC bereidt zich onder hoogspanning voor op de twee beladen wedstrijden tegen aartsrivaal MVV in de finale van de play-offs. De gevoelstemperatuur in het Parkstad Limburg Stadion is verder gezakt na de twee dramatische vertoningen tegen eerstedivisionist Helmond Sport, die pas op de valreep op de knieën werd gedwongen. 

NIcolas Anelka
De chemie tussen Anastasiou en een aantal spelers zou volledig zijn verdwenen. De coach hekelt keer op keer de mentaliteit van zijn selectie, die in zijn ogen ondermaats is. Omgedraaid zou een deel van de groep klaar zijn met de aanpak van Anastasiou. 
Binnen de Roda-top leeft serieus het idee om Nicolas Anelka aan de staf toe te voegen, in een rol als ex-topspits die de spelers kan motiveren. De voormalige wereldster was maandagmiddag voor een overleg in het Parkstad Limburg Stadion. 

Ook de naam van Huub Stevens zingt rond. Hij zei maandagavond laat ‘nog niet benaderd’ te zijn. Wel heeft hij in het informele circuit signalen gekregen dat een stroming binnen Roda hem graag Roda hem graag per direct zou willen laten invliegen.