Finalekoorts in Maastricht: 'Het gaat gebeuren'

Print
Finalekoorts in Maastricht: 'Het gaat gebeuren'

Afbeelding: Twitter/MVV

Zeventien jaar moest Maastricht het doen zonder eredivisievoetbal. Dichter bij een comeback op het hoogste niveau dan nu waren ze nooit eerder. In een tweeluik met uitgerekend aartsrivaal Roda JC moet het gebeuren. Wij peilden de finalekoorts in Maastricht en wandelden van stadion naar stadshart.

Een echtpaar is de wanhoop nabij en ziet als enige mogelijkheid nog het aanklampen van een speler. "Hé Pedro! Kun je niet aan kaarten komen voor me?" 

Drukte
Het is druk rond het stadion. Een touringcar staat op het punt van vertrek en zet zodadelijk koers naar een of andere Costa. Tieners komen terug bij het CBR na hun afrijden. Examinatoren en instructeurs kijken zuur. In de rij voor de stadionkassa ook veel ongelukkige gezichten. Supporters zonder seizoenkaart moeten wachten of fans mét jaarkaart hun stoel claimen voor de wedstrijd tegen Roda JC.

Doen ze dat niet, komen extra plaatsen vrij. Maar dat is pas vanaf dinsdag (vandaag) en dus staan ze deze maandagmiddag urenlang voor niks in de rij. Manager commerciële zaken Maurice Schoenmaeckers legt de procedure nog maar eens uit.

Schitterend
Geen zorgen zijn er bij de man in een bruin ruiten jasje met MVV-speldje op het revers. Hij bezoekt al vijftig jaar lang elke uit- en thuiswedstrijd van zijn club. Zondag was hij in Leeuwarden. "Schitterend. Op de terugweg zongen we de hele tijd ‘Roda gaat naar Telstar toe’. Het gaat gebeuren. We waren er nooit zo dicht bij.”

De training is voorbij. Spelers willen in hun auto’s stappen, maar worden gehinderd. Joeri Schroijen krijgt een schouderklopje. Hawbir Moustafa kan een teleurgestelde fan (want dus geen kaartje) niet opbeuren. "Ik kan niet naar je komen kijken donderdag", zegt de vrouw. "Ik hoop dat jullie

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu