Moeder Nicky Verstappen: "Blij, we blijven hoop houden"

Print
Moeder Nicky Verstappen: "Blij, we blijven hoop houden"

Peter R. de Vries, moeder Berthie, zusje Femke en vader Peter Verstappen tijdens de persconferentie. Afbeelding: ANP / Marcel van Hoorn

De familie van Nicky Verstappen is opgelucht nu er een nieuw grootschalig DNA-onderzoek komt in de zoektocht naar de moordenaar van hun zoon.

"We zijn blij", begint moeder Berthie Verstappen. "Blij dat er weer een kans komt dat de zaak wordt opgelost."

Hoop
Dinsdag werd het DNA-onderzoek, het zogenaamde verwantschapsonderzoek, aangekondigd door politie en justitie tijdens een speciale persconferentie. Daarbij waren ook de ouders van Nicky en zijn zus Femke aanwezig. Berthie: "We blijven altijd hoop houden", klonk het na afloop. 

Lees ook: Grootste DNA-onderzoek ooit naar dood Nicky Verstappen

15.000 mannen
Zeker vijftienduizend mannen uit Heibloem en de omgeving van de Brunssummerheide krijgen het verzoek om vrijwillig DNA-materiaal af te staan. Als daar een – al dan niet ver - familielid tussen zit, kan dat naar de dader leiden.  De voorbereidingen voor het onderzoek worden al getroffen.

Alles over de zaak Nicky Verstappen vind je hier

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →