Nepagenten slaan weer toe en bestelen 72-jarige vrouw

Print
Nepagenten slaan weer toe en bestelen 72-jarige vrouw

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Twee nep-politierechercheurs hebben vrijdag in Eindhoven een vrouw beroofd in haar woning. De twee logen over een vermeende inbraak en stalen zo veel geld van de 72-jarige vrouw.

Op klaarlichte dag vlak voor het weekend staat er een man aan de deur in Eindhoven. De 72-jarige vrouw doet open en wordt geconfronteerd met een man die zegt van de recherche te zijn. "Hij toont een penning met het politielogo en zegt dat hij een melding heeft gehad dat er bij haar ingebroken was", zegt wijkagent Raymond Vermeer.

Lees ook: Verpleegkundige Nina bijna slachtoffer van twee nep-agenten

De vrouw weet van niets maar laat de man toch haar woning in. "Hij laat de deur op een kier staan voor zijn 'collega'. De man gaat met haar de woning in en controleert deuren en ramen. Als zijn zogenaamde collega binnenkomt, vragen ze naar haar bezittingen en gaan ze naar boven. Als ze de woning hebben verlaten blijkt er een behoorlijk geldbedrag weg te zijn."

Volgens de politie gaat het om twee blanke mannen. Een verdachte is tussen 50 en 55 jaar oud en 1.80 en 1.90 meter lang. De ander is kleiner en tussen de 40 en 50 jaar oud. Die laatste is een beetje een louche type met een gedrongen houding en geen nek, aldus de politie.