Oud-James Bond acteur Roger Moore overleden

Print
Oud-James Bond acteur Roger Moore overleden

Afbeelding: ANP

Acteur Roger Moore, bekend van de James Bond films, is vandaag aan kanker overleden op 89-jarige leeftijd. Dat maakt zijn familie bekend op Twitter.

In een zojuist gepubliceerde brief melden de dochters van Moore dat de acteur vandaag in Zwitserland is overleden. Volgens hen is Moore overleden aan de gevolgen van kanker. ,,De liefde waarmee hij was omringd in zijn laatste dagen was zo groot dat we dit niet in woorden kunnen omschrijven. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Kristina in deze moeilijke tijden. Zoals onze vader had gewild, wordt hij begraven in Monaco.'' 

Moore speelde James Bond in zeven films tussen 1973 en 1985. Hij vertolkte de rol van de Britse spion in onder meer Octopussy, Moonraker en The Spy Who Loved Me. Zijn meest recente film was Christmas at Castlebury Hall. Moore kreeg een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame in oktober 2007.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →