De deur niet meer uit voor nieuw paspoort

Print
De deur niet meer uit voor nieuw paspoort

Afbeelding: Istock

Heerlenaren hoeven vanaf volgend jaar nauwelijks nog naar hun stadhuis. Het stadsbestuur wil een nieuw paspoort of ID-kaart voortaan thuis laten bezorgen.

Eerder al kon het melden van verhuizing, aangifte van overlijden, uittreksels van de burgerlijke stand, een aantal vergunningen en een bewijs van goed gedrag  thuis worden geregeld. Het aantal bezoeken aan de balie van het stadhuis liep daardoor de afgelopen vier jaar fors terug. Omdat de geldigheid van paspoorten en identiteitskaarten is verlengd naar tien jaar, scheelt dat naar verwachting jaarlijks 28.000 bezoeken.

Kosten
Het thuisbezorgen van paspoorten kost de ontvanger 4,95 euro. Ophalen mag nog steeds. Het stadsbestuur overweegt een afhaalpunt in te richten bij de bibliotheek in Hoensbroek, de plek van de opgeheven stadsdeelwinkel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →