Heibloem hoopt vooral op snelle duidelijkheid

Print
Duidelijkheid. Veel meer wil Heibloem niet. Het dorp waar de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen is opgegroeid, leeft al lang genoeg in onzekerheid. De hoop is nu gevestigd op het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek dat justitie en politie hebben aangekondigd.

 “Vorige week bestond de voetbalclub 60 jaar en toen hebben we het nog over Nicky gehad,” vertelt een oud-straatgenote van het jongetje. “Zelfs de jongere kinderen, die nog niet geboren waren toen Nicky overleed, weten van deze zaak.”

Een oud-buurmeisje denkt nog regelmatig aan Nicky. “Hij kwam vaker bij ons spelen. Ik hoop dat die zaak nu snel wordt opgelost.”

Alles doen om zaak op te lossen
De vraag of de Heibloemse mannen mee moeten doe aan het DNA-verwantschapsonderzoek, wordt door de moeders die op het schoolplein hun kroost opwachten met een volmondig ‘ja’ beantwoord. “Als je niks te verbergen hebt, moet je alles doen om deze zaak op te lossen.”

Dorp had gehoopt op uitsluitsel
Wat dat betreft viel de groots aangekondigde persconferentie de meeste Heibloemers wat tegen. Het dorp had gehoopt op écht uitsluitsel. Op een dader. “Dat is voor de ouders van Nicky belangrijk. Dat ze iemand hebben waar ze vragen aan kunnen stellen. Maar het is ook voor ons belangrijk, want we hebben de zaak nooit helemaal kunnen afsluiten,” aldus een oud-kampleider die na de vermissing van Nicky nog mee heeft geholpen met zoeken.   

Intensief onderzoek
De voorbije negentien jaar heeft de politie intensief onderzoek gedaan, de ontwikkelingen in de zaak Nicky Verstappen hebben we in bovenstaande video nog eens op een rij gezet. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →