Schippers over formatie: "Ik wil nu even nadenken"

Print
Schippers over formatie: "Ik wil nu even nadenken"

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Bij partijleiders is momenteel niet voldoende politieke wil om in gesprek te gaan over een nieuwe meerderheidscoalitie. Dat heeft verkenner Edith Schippers dinsdag gezegd, nadat verkennende gesprekken tussen D66 en de ChristenUnie waren vastgelopen.

Ze gaat zich nu beraden op hoe het verder moet. "Mij is nog niet gebleken dat er voldoende politieke wil aanwezig is bij de fractieleiders om met elkaar in gesprek te gaan in verschillende samenstellingen voor een nieuwe meerderheidscoalitie", aldus Schippers. "Ik wil nu even nadenken. Ik kan geen ijzer met handen breken. Uiteindelijk zijn het de fractievoorzitters die zelf constateren of ze gesprekken aangaan of niet."

Ze geeft haar zoektocht naar een nieuwe meerderheidscoalitie nog niet op, bleek uit haar toelichting. "Als ik uitgedacht was zou ik nu ook hier komen en zeggen 'ik gooi het over de schutting", antwoordde Schippers toen ze werd gevraagd of ze nog wel mogelijkheden zag. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →