Justitie komt met strafeis tegen verdachten Edelchemie

Print
Justitie komt met strafeis tegen verdachten Edelchemie

Het terrein van Edelchemie in Panheel. Afbeelding: De Limburger/John Peters

Justitie komt woensdag met de strafeis tegen de verdachten in de zaak tegen recyclingbedrijf Edelchemie.

Leo Nevels, baas van het bedrijf, zijn vrouw en zonen Alberto en Ruud worden door het OM beticht van illegale opslag van afvalstoffen en handelingen waardoor bodemverontreiniging kon ontstaan op het terrein in Panheel. 

Milieuverontreiniging
De officier van justitie had een lijvig requisitoir van wel vijftig pagina´s opgesteld. Volgens de officier profileerde Edelchemie zich als een baanbrekend bedrijf op het gebied van recycling. In de latere periode was de werkelijkheid volgens haar weerbarstiger. Door de activiteiten en wijze van beheer is er volgens het Openbare Ministerie forse milieuverontreiniging ontstaan in de periode 2009-2012. 

Gevaarlijk afval
In de ogen van de verdachten is er juist alles gedaan om het in 2005 gesloten bedrijfsterrein goed te beheren. Ook bestrijden zij dat er gevaarlijk afval lag opgeslagen op het terrein in Panheel. 

Drinkwater
De provincie maakt zich zorgen over verontreiniging in Panheel. De vrees bestaat dat het op termijn een bedreiging van de drinkwaterwinning in Beegden kan betekenen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →