PP2 en Inventief doen als Venray Lokaal mee aan verkiezingen

Print
PP2 en Inventief doen als Venray Lokaal mee aan verkiezingen

Afbeelding: De Limburger

Brabander - Politieke partijen PP2 en Inventief doen in maart 2018 als Venray Lokaal mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Leden van de huidige partijen uit Venray stemden woensdagavond in met een fusie en de oprichting van de nieuwe lokale politieke partij.

Programma
Venray Lokaal gaat in de zomer haar verkiezingsprogramma schrijven. Burgers kunnen daar tijdens een door de partij georganiseerde bijeenkomst op 17 juni ideeën voor aandragen. Bedoeling is het programma en de lijsttrekker dit najaar te presenteren.

De huidige fractievoorzitters Carla Brugman (PP2) en Tino Zandbergen (Inventief) dingen mee naar het lijsttrekkerschap. Andere kandidaten kunnen zich nog melden. De leden van Venray Lokaal bepalen wie lijsttrekker wordt.

Gemeenschappelijk
Oppositiepartijen PP2 en Inventief bezetten momenteel 5 van de 27 zetels in de Venrayse gemeenteraad. Volgens beide partijen is in de huidige raadsperiode duidelijk geworden dat ze veel met elkaar gemeen hebben. Daarom is besloten de krachten te bundelen. Venray Lokaal heeft de ambitie na de verkiezingen deel te nemen aan een nieuwe coalitie.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →