Massale politie-inzet was gevolg van mogelijke ontvoering

Print
Massale politie-inzet was gevolg van mogelijke ontvoering

Afbeelding: Screenshot

De reden voor de massale politie-aanwezigheid in de nacht van zondag op maandag in Tongeren is bekend. De plaatselijke politie had die avond een melding ontvangen over een mogelijk ontvoerde ondernemer.

Omdat die ontvoering te maken zou hebben met de inbeslagname van een 242 kilo cocaïne in het Verenigd Koninkrijk, werden geen risico’s genomen en werden agenten uit heel Belgisch Limburg opgeroepen om te helpen bij een huiszoeking in een bedrijf.

Drugsvangst
De politie ging ter plekke omdat een man eerder op de avond beweerd had dat zijn vader ontvoerd was. De vader runde een bedrijf. Omdat er mogelijk een link was met een grote drugsvangst in het Verenigd Koninkrijk, ging justitie met de grote middelen over tot een huiszoeking in het Tongerse bedrijf.

Daarbij kreeg de politie versterking van agenten uit andere Limburgse politiezones. Automobilisten die voorbij kwamen, werden daarbij systematisch gecontroleerd door de agenten. 

Gearresteerd
Toen de vermiste man zondagavond niet werd gevonden, ging de politie ervan uit dat hij in Nederland verbleef. In de tussentijd besloot het parket om niet verder over de zaak te communiceren.

Pas dinsdagavond werd de ondernemer teruggevonden in de regio Luik. Hij werd gearresteerd omdat hij mogelijk betrokken zou zijn in een zaak rond internationale drughandel. Zijn zoon werd in het verleden al aangehouden in hetzelfde dossier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →